Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

05 lipca 2019

Mistrzostwa w Lekkiej Atletyce. Dawid Wegner Mistrzem Polski!

W rozgrywanych w dniach od 3 do 5 lipca 2019 r. Mistrzostwach Polski# U20 w Lekkiej Atletyce, które odbywają się w Raciborzu Dawid Wegner (rocznik 2000) po rzucie na odległość 71,80 m zdobył złoty medal w rzucie oszczepem 800 g.

Jest to nowy rekord życiowy Dawida oraz minimum na 25. Mistrzostwa Europy U20, które odbędą się Boras w Szwecji. Rezultat ten klasyfikuje Dawida na 11. miejscu w Europie! W zawodach z bardzo dobrej strony zaprezentowała się także Weronika Świderska (2000), która zajęła 18. miejsce w biegu na 100 m z wynikiem 12,52 s oraz 23. w biegu na 200 m z czasem 26,29 s. To kolejny sukces nakielskich lekkoatletów na arenie ogólnopolskiej. Gratulacje dla trenerów Leszka Walczaka oraz Marcina Jankowskiego za przygotowanie zawodników.

Materiał: LUKS Start Nakło

Oceń artykuł: 16 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    kibic mistrzów, w dniu 05-07-2019 13:11:29 napisał:

    wstyd gdzie macie zdjęcie takiego fachowca w piękny sposób mu pomagacie

    odpowiedz

    • 3 (3)

    kibic mistrzów, w dniu 05-07-2019 17:21:31 napisał:

    brawo mistrz powodzenia w dalszej karierze bądż sumienny w pracy to będziesz mistrzem olimpijskim tego ci życzę

    odpowiedz

    • 1 (3)

    rodzic, w dniu 06-07-2019 22:53:29 napisał:

    Jedna sekcja LUKS a tylu medalistów mistrzostw Polski.Setki młodych piłkarzy w gminie i tylko B klasa..To może gmina przekaże kasę do LUKS-u zamiast kopaczom? Czy ktoś z US kontroluje wpłaty za zabawy swoich pociech oraz poziom szkolenia w piłce nożnej? Przypominam,że orliki są bezpłatne a pobieranie opłat za szkolenia na tych obiektach jest nieprzyzwoite.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    markymark, w dniu 07-07-2019 19:39:57 napisał:

    Brawo Weronika,brawo Dawid!!!LUKS rządzi!!!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kanapa
Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Test amortyzatorów
Budowa stanu surowego
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Masaż gorącymi kamieniami
Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)