Dziś mamy 20 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

Pomagamy

22 czerwca 2020 8

Celinka choruje na rdzeniowy zanik mięśni. Razem możemy jej pomóc!

Szubin – miasto w powiecie nakielskim, w województwie kujawsko-pomorskim. Miasto, #jakich wiele na mapie Polski, z rynkiem, ratuszem, dwoma kościołami i siecią sklepów. Zupełnie zwyczajne, a jednak wyróżniające się tym, że mieszka w nim wyjątkowa osóbka – pięciomiesięczna Celinka Andrzejewska, codziennie dzielnie walcząca ze śmiertelną chorobą. Jej życie dopiero się zaczęło, a już nie wiadomo, co przyniesie kolejny dzień.

(czytaj więcej)
29 listopada 2019 0

Akcja „Wspieramy Wiktora”. Spis przedmiotów do licytacji

W trakcie akcji charytatywnej „Wspieramy Wiktora” odbędą się # licytacje, na których będzie można zlicytować poszczególne przedmioty.

(czytaj więcej)
27 listopada 2019 6

Nie widzi od drugiego roku życia. Komitet Społeczny organizuje zbiórkę

Nazywam się Dorota Piękoś. Jestem mieszkanką Szubina, niewidomą od drugiego #roku życia. Proszę ludzi dobrej woli o pomoc w zbiórce środków na kolejny etap terapii, mającej na celu przywrócenie wzroku.

(czytaj więcej)
26 stycznia 2019 0

Przekaż 1% podatku dla Kasjana

Również w tym roku prosimy Państwa o przekazanie 1% podatku na Kasjana.# Jednocześnie chciałabym podziękować za ubiegłoroczne wpłaty.

(czytaj więcej)
21 stycznia 2019 0

Przekaż 1% podatku dla Wiktorii

Chcielibyśmy podziękować wszystkim mieszkańcom naszego miasta Mroczy jak i każdej osobie, która # przekazała 1% z podatku na rzecz naszej córki Wiktorii na dalsze leczenie i rehabilitację. Liczymy, że również i w tym roku o nas nie zapomnicie.

(czytaj więcej)
09 marca 2018 0

1% podatku dla Leona

Leon Oleś urodził się z Zespołem Downa, czyli wadą genetyczną, z którą często wiążą się #problemy zdrowotne, jak i opóźnienie ruchowe i umysłowe. Możesz mu pomóc, przekazując jeden procent swojego podatku. Szczegóły na plakacie.

(czytaj więcej)
20 lutego 2018 0

Podaruj Wiktorii 1% swojego podatku

Wiktoria Masiak urodziła się w 28 tygodniu ciąży, jest wcześniakiem i zmaga się z #wieloma trudnościami. Prosi o przekazanie 1% na dalsze leczenie i rehabilitację. Więcej informacji na plakacie.

(czytaj więcej)
20 lutego 2018 0

1% dla klubu Czarni Nakło

Nowy Rok 2018 niesie nowe wyzwania dla naszego klubu. Będziemy obchodzić 95-lecie #istnienia klubu. Mamy zespoły w 7 kat. wiekowych i chcemy się rozwijać.

(czytaj więcej)
20 lutego 2018 0

1% dla Fundacji Salus Homini

Przekazanie 1% podatku fundacji Salus Homini to prosty sposób, by pomóc #chorym i niepełnosprawnym pacjentom hospicjum i ich rodzinom oraz mieć swój udział w rozwoju wolontariatu. KRS 0000251817.

(czytaj więcej)
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)