Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

ZSP nr 4 na zawodach wojewódzkich. Do historycznego sukcesu zabrakło niewiele

fot. Paweł Juszczak

fot. Paweł Juszczak

W dniu 17 października 2019 uczniowie Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 4 w Nakle nad Notecią udali się na ćwierćfinał wojewódzki w piłce nożnej chłopców.

Pełni optymizmu udali się na bój do Żnina, który był organizatorem zawodów. Wcześniej piłkarze z Nakła musieli pokonać dwa etapy, a mianowicie szczebel gminny oraz powiatowy. Obydwa były sporym doświadczeniem i pokazały, że etap wojewódzki jest w zasięgu umiejętności. Tak też się okazało gdyż w pierwszym swoim meczu pokonaliśmy Szkołę w Unisławia 5:0. Było to efektowne zwycięstwo, ale kosztowało chłopaków sporo sił.  W meczu finałowym piłkarze z powiatu nakielskiego zmierzyli się ze Szkołą Nr 1 w Żninie. Stawką spotkania był awans do półfinału wojewódzkiego. Od początku spotkania goście byli drużyną dominującą, która ambitnie walczyła o każdą piłkę oraz grała mądrze w ataku. Nakielanie wierzyli w awans, gdyż nawet remis był dla Nas korzystnym rezultatem. Niestety błąd w jednej akcji przesądził o zwycięstwie powiatu żnińskiego.  W tym miejscu należy pochwalić cały zespół, za umiejętności piłkarskie i ambicję. Zabrakło niewiele do szczęścia i do historycznego sukcesu. Życzymy powodzenia w kolejnych latach.

Zespół uczniów z „Czwórki” zagrał w następującym składzie : T. Ksobiech, A. Wierzewski, D. Bembnista, F. Nowak, F. Perdoch, F. Śliwiński, D. Buława, M. Lewandowski, K. Falender, N. Młynarczyk, S. Małkowski. Opiekunem zespołu był p. P. Juszczak.

Materiał: Paweł Juszczak
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 8 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)