Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

26 marca 2020

Targi "Lato na Wsi - Święto Smaku i Tradycji" w Minikowie odwołane

fot. archiwum

fot. archiwum

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie poinformował, że "Targi Lato #na Wsi – Święto Smaku i Tradycji" przypadające na 9-10 maja br. nie odbędą się.

W związku z sytuacją epidemiologiczną w kraju, związaną z rozprzestrzenianiem się koronawirusa w trosce o bezpieczeństwo wystawców i zwiedzających Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie informuje, że:

Targi LATO na WSI – ŚWIĘTO SMAKU I TRADYCJI,
Wojewódzki Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
oraz Regionalna Wystawa Zwierząt Futerkowych, Drobiu Ozdobnego i Gołębi Rasowych,
NIE ODBĘDĄ SIĘ w planowanym terminie 9-10 maja 2020 r.

Powiadomimy Państwa o nowym terminie imprez. Liczymy na Państwa zrozumienie.

Materiał: Katarzyna Szczepaniak

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 5

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)