Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

Niesamowite występy kabaretowo-wokalne. Kto zgarnął najwyższe laury?

fot. MM

fot. MM

17 października w Szubińskim Domu Kultury zorganizowano Artystyczny Festiwal Osób Niepełnosprawnych. Była to już trzynasta odsłona tej imprezy, w której wzięło udział aż 8 jednostek.

Festiwal został podzielony na dwie części. W pierwszej z nich reprezentanci poszczególnych Warsztatów Terapii Zajęciowych z takich miejscowości jak Bydgoszcz, Żnin, Wapno, Nakło, Mrocza, Białe Błota oraz Szubin wystąpili na scenie, prezentując skecze z kabaretową piosenką w roli głównej. Tym samym w kategorii „Klip na żywo” komisja w składzie: instruktor SzDK Paweł Pietroń oraz radny Szubina i jednocześnie muzyk Sławomir Berka, przyznała nagrody za trzy najlepsze występy:

1. WTZ w Wapnie
2. WTZ w Mroczy
3. WTZ w Nakle

Druga kategoria to już występy indywidualne. Każdy WTZ wystawił w tej części swojego kandydata, który musiał popisać się przed widownią oraz członkami jury swoimi zdolnościami wokalnymi. Poziom występów był bardzo wysoki, ale podobnie jak w przypadku pierwszej kategorii, tak i tutaj wyróżniono tylko trzech najlepszych wykonawców. Zwycięzcami zostali:

1. Aleksandra Daukszewicz – WTZ w Wapnie
2. Natalia Gruszczyńska – WTZ w Nakle
3. Maciej Góra – WTZ w Mroczy

Po ogłoszeniu wyników, wszyscy laureaci otrzymali nagrody. Organizatorami wydarzenia byli: WTZ „Pelikan” w Szubinie i LKP KPOW w Bydgoszczy, przy współudziale SzDK.

Oceń artykuł: 299 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (4)

    Chudy, w dniu 17-10-2019 19:14:15 napisał:

    Fajna zabawa.... WTZ Mrocza BRAWO WY!!!!!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Drobne naprawy
Makijaż ślubny
Botox i kwas hialuronowy
Sprzedaż opon
Meble młodzieżowe systemowe
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)