Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

09 kwietnia 2020

Koronawirus. Aktualne statystyki w województwie kujawsko-pomorskim

fot. archiwum

fot. archiwum

Liczba zakażeń z każdym dniem wzrasta. W Polsce mamy już 5205 przypadków# potwierdzonych oraz 159 ofiar śmiertelnych z powodu koronawirusa COVID-19.

Codziennie wykonywane są badania na obecność koronawirusa i niestety pozytywnych wyników przybywa. W naszym województwie statystyki na dzień 8 kwietnia 2020 r. wyglądają następująco:

- liczba przypadków potwierdzonych laboratoryjnie – 277,

- liczba osób hospitalizowanych – 227,

- liczba osób aktualnie w kwarantannie – 5460,

- liczba osób aktualnie objętych nadzorem epidemiologicznym – 621,

- liczba pobranych próbek – 5419,

- liczba ozdrowieńców - 5,

- liczba zgonów – 5.

Oceń artykuł: 2 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (5) Zgłoś naruszenie zasad

    • 5 (9)

    Dorota, w dniu 09-04-2020 11:08:01 napisał:

    Prosze podać dokładną liczbę osób zarażonych w powiecie nakielskim. Czy Pan Starosta nie może podać konkretnych liczb z podziałem na gminy ? Czy Starostwo mogło by rzetelnie nas mieszkańców informować?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -2 (14)

    Patrycja , w dniu 09-04-2020 11:24:18 napisał:

    Niestety wszyscy potrafią tylko. Ładnie nas informować o stanie zdrowia pacjentów itp ale też potrafią strasznie nas okłamywać hieny rządowe tylko dla nich wybory się liczą a nie dobro pacjentów i lekarzy. I mają to gdzieś co się dzieje w Polsce taka to prawda jest rządowi nie warto ufac

    odpowiedz

    • 1 (13)

    Nakielanin, w dniu 09-04-2020 12:20:52 napisał:

    Patrycja chcesz poznać hieny głosuj na Po

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
Spray do loków Joanna 300ml
14PLN
Makijaż ślubny
Drobne naprawy
Szczotki do włosów tytanowe Termix
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Opracowujemy Instrukcje bhp
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)