Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

11 lutego 2019

Narkotyki nie trafią na rynek. 24-latek stanie przed sądem

fot.pow

fot.pow

Nakielscy kryminalni zabezpieczyli prawie 90 gram narkotyków.# Zabronione substancje były przygotowane do sprzedaży. Ich 24-letni właściciel odpowie za posiadanie znacznych ilości narkotyków oraz ich udzielanie. Grozi mu kara do 10 lat więzienia.

Zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej kryminalni z Nakła ustalili, że 24-letni mieszkaniec nakielskiej gminy może posiadać znaczne ilości narkotyków i trudnić się ich sprzedażą.

Aby sprawdzić swoje ustalenia w miniony piątek (08.02.19) pojechali do miejsca pracy ustalonego 24-latka i go zatrzymali. Mężczyzna posiadał przy sobie środki narkotyczne. Podczas przeszukania użytkowanych przez niego pomieszczeń mundurowi zabezpieczyli łącznie prawie 50g amfetaminy oraz ponad 40g marihuany. Zabronione środki były poporcjowane i przygotowane do sprzedaży.

Na podstawie zgromadzone w sprawie materiału dowodowego, mundurowi przedstawili podejrzanemu zarzut posiadania znacznej ilości środków odurzających i kilkanaście zarzutów udzielania narkotyków innym osobom.

O losach 24-latka będzie decydował sąd. Zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu narkomanii podejrzanemu grozi kara nawet do 10 lat pozbawienia wolności.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 5 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (7) Zgłoś naruszenie zasad

    • 10 (10)

    legalizacja, w dniu 11-02-2019 17:39:41 napisał:

    Jakie dobre sztuki robił... szkoda gościa )':

    odpowiedz

    • 0 (4)

    anty, w dniu 11-02-2019 20:17:41 napisał:

    posadzic cpuna na dobre

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (2)

    Kamila, w dniu 12-02-2019 08:48:09 napisał:

    Haha A pedofile nadal latają

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Żenada, w dniu 12-02-2019 22:24:35 napisał:

    Pisze się GRAMÓW w liczbie mnogiej. Redaktor usuwa komentarze o tym, zamiast to poprawić.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Xoxo, w dniu 12-02-2019 22:59:54 napisał:

    Kto to??Samuraj??

    odpowiedz

    • 1 (1)

    Ola, w dniu 13-02-2019 16:04:35 napisał:

    Brak wyobraźni zobaczcie ile np Muzolf działa na rynku i nie daje sie złapać trzeba miec glowe na karku w tym fachu

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble systemowe w kolorze Biały Uni Mat / Biały Mat
Terminale płatnicze stacjonarne i mobilne
39PLN od 15zł/mcPLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Meble młodzieżowe systemowe
Szkolenia p.poż.
od 50PLN
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Blacharstwo
Metkownice
od 179PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)