Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

"Życie ludzkie w moich rękach". Warsztaty dla licealistów

fot. pow.

fot. pow.

14 października w I Liceum Ogólnokształcącym w Szubinie odbyły się kolejne zajęcia z projektu „Życie ludzkie w moich rękach”.

Projekt finansowany jest przez Powiat Nakielski w ramach realizacji zajęć pozalekcyjnych. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach których głównym celem było:
• Uświadomienie wagi udzielania pierwszej pomocy.
• Doskonalenie zasad i umiejętności udzielania pierwszej pomocy w przypadku zagrożenia życia i zdrowia poszkodowanych, głównie w wypadkach komunikacyjnych.
• Przygotowanie uczniów do racjonalnych zachowań w przypadku wystąpienia zagrożeń, nabycie umiejętności szybkiego reagowania i podejmowania decyzji.
• Wdrażanie do współpracy w zespole, przestrzegania norm, reguł i zasad postępowania w nagłych wypadkach.
Uczniowie otrzymają certyfikaty.
Koordynatorem projektu jest Lidia Leciejewska

materiał: Lidia Leciejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)