Dziś mamy 28 lutego 2020, piątek, imieniny obchodzą:

20 grudnia 2014
Podsumowanie brydżowego Grand Prix Nakła za rok 2014

Wołowski nadal najlepszy

fot. KP

fot. KP

Piotr Wołowski ponownie zwyciężył w rocznej klasyfikacji brydżowego Grand Prix Nakła. Zacięta walka toczyła się o kolejne miejsca na podium. Najlepsi brydżyści otrzymali w piątek puchary, dyplomy i nagrody.

Tradycyjne spotkanie opłatkowe nakielscy brydżyści zorganizowali w piątek (20 grudnia) w świetlicy strzelnicy szkolnej Gimnazjum nr 4 w Nakle. Na zaproszenie brydżystów przybyły władze samorządowe: starosta nakielski Tomasz Miłowski i wiceburmistrz Nakła Piotr Kalamon oraz radny powiatowy Tadeusz Sobol. Klub Czarni Nakło reprezentował wiceprezes Marian Olszyński, który sprawnie prowadził konferansjerkę.

W tegorocznym cyklu Grand Prix Nakła wzięło udział 45 brydżystów z Nakła, Kcyni, Szubina, Mroczy, Więcborka, Sępólna Krajeńskiego, Sicienka i Bydgoszczy. Nie było niespodzianki w klasyfikacji generalnej. Już na kilka turniejów przed końcem rozgrywek, zwycięstwo (po raz kolejny z rzędu) zapewnił sobie Piotr Wołowski z trzecioligowego klubu Czarni-Zelan Nakło.

Drugie miejsce wywalczył jego klubowy kolega Krzysztof Popczyński. Walka o najniższe miejsce na podium trwała do ostatniego turnieju. Ostatecznie „brązowy medal” uzyskało dwóch brydżystów: Ziemowit Brzykcy (Czarni Nakło) i Włodzimierz Heymann (Tarpan Mrocza). „Medalowa trójka” otrzymała puchary i nagrody, a najlepsza dziesiątka klasyfikacji rocznej – dyplomy.
Nagrodzono także brydżystę, który uzyskał nowy tytuł mistrzowski. Tytuły adepta zdobył zawodnik Czarnych: Mariusz Wróblewicz. Wyróżnienie dla najstarszego brydżysty otrzymał Jerzy Zarembski z Mroczy.

Wyniki Grand Prix Nakła za 2014 r.

1. Piotr Wołowski – 188 pkt
2. Krzysztof Popczyński - 140 pkt
3. Ziemowit Brzykcy - 135 pkt
3. Włodzimierz Heymann - 135 pkt
5. Jan Rdesiński 107 pkt
6. Mariusz Wróblewicz - 105 pkt
6. Marian Zarembski - 105 pkt
8. Stefan Kamiński - 103 pkt
9. Zdzisław Świtalski – 102 pkt
10. Michał Krzoska - 100 pkt
11. Jan Nowakowski - 97 pkt
12. Tomasz Nowak - 94 pkt
13. Bogdan Najmrodzki - 91 pkt
14. Alfred Nowak - 87 pkt
15. Zbigniew Kaczmarek - 72 pkt
16. Brunon Kaczmarek - 60 pkt
17. Marceli Pluciński - 57 pkt
18. Tadeusz Koniec - 41 pkt
19. Tadeusz Nitka - 39 pkt
20. Mariusz Błażyński - 38 pkt
20. Michał Kaczmarek - 38 pkt.

Oceń artykuł: 108 94

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    xxx, w dniu 20-12-2014 13:58:14 napisał:

    Szanowny Autorze powyższej notki, w tym roku 20 grudnia jest sobotą, a nie piątkiem. Piątek to 19 grudnia.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meblościanka z oferty firmy FADOME
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Sprawdzanie geometrii kół
Jadalnia / pokój dzienny
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Masaż gorącymi kamieniami
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
0

Higiena w kuchni to coś więcej niż czyste ręce. Na co jeszcze zwrócić uwagę?

O higienie przygotowania i spożywania posiłków uczymy się już od najmłodszych lat. #Czyste ręce, dokładnie umyte warzywa i owoce, sprawdzanie daty przydatności do spożycia – to podstawowe zasady higieny w kuchni. Jednak to nie wszystko, o czym powinniśmy pamiętać. Dietetyk podpowiada, na co jeszcze warto zwrócić uwagę podczas przygotowania i spożywania posiłków.

(czytaj więcej)
0

Jak przechowywać owoce i warzywa? Koniecznie poznaj 5 zasad

Każdemu z nas zdarzyło się kiedyś przesadzić z ilością zakupów spożywczych, a w efekcie #wyrzucić część jedzenia do kosza. Statystyki mówią, że pozbywamy się jedzenia zwykle z powodu jego zepsucia, a trzecią co do wielkości grupą produktów najczęściej trafiających na śmietnik są – po pieczywie i wędlinach – świeże owoce Tymczasem istnieje prosty i tani sposób na przedłużenie trwałości owoców i warzyw: właściwe przechowywanie. Poznajmy 5 zasad, które pomogą nam dłużej cieszyć się ich smakiem i świeżością.

(czytaj więcej)
0

Pierwsze zabiegi tuż po narodzeniu dziecka. Co warto o nich wiedzieć?

Zaraz po urodzeniu należy umożliwić dziecku nieprzerwany kontakt z matką „skóra do #skóry”. Trwa on zazwyczaj około dwóch godzin i traktujemy go jako naturalne zakończenie aktywnych okresów porodu i rozpoczęcie adaptacji noworodka do nowych warunków życia pozamacicznego. Kontakt „skóra do skóry” powinien też być inicjacją do pierwszego przystawienia dziecka do piersi matki. Moment ten przez wielu nazywany jest złotym standardem przynoszącym korzyści zarówno dziecku, jak i matce w sferze emocjonalnej. Położna, Anna Jedlińska, ambasadorka kampanii „Położna na medal” radzi, co trzeba wiedzieć o pierwszych zabiegach dziecka, tuż po jego urodzeniu.

(czytaj więcej)
0

Twój nastolatek i długie godziny w sieci. Zastanawiałeś się nad przyczyną?

Coraz więcej młodych ludzi coraz więcej czasu spędza w internecie. Potwierdzi to każdy rodzic. Zastanawialiście się# kiedyś, dlaczego tak jest?

(czytaj więcej)