Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

10 marca 2015
Korespondencyjne Mistrzostwa Polski w Brydżu Sportowym

Wołowski dogonił Popczyńskiego

fot. KP

fot. KP

Po zwycięstwie w poniedziałkowym turnieju brydżowym Piotr Wołowski „dogonił” Krzysztofa Popczyńskiego i wspólnie prowadzą w klasyfikacji generalnej brydżowego Grand Prix Nakła.

W każdy drugi poniedziałek miesiąca brydżyści w całym kraju rozgrywają turniej, ułożonymi przez sędziego kartami. Dzięki temu można porównać wyniki uzyskane przez poszczególnych brydżystów z Polski oraz gości z zagranicy. Spośród 12 turniejów Korespondencyjnych Mistrzostw Polski, klasyfikowanych jest 8 najlepszych rezultatów. W eliminacjach tych uczestniczy również nakielska sekcja brydża sportowego.

W poniedziałek, 9 marca rozegrano w Nakle turniej będący marcową eliminacją Korespondencyjnych Mistrzostw Polski w Brydżu Sportowym. Wystąpiło aż 13 par z: Nakła, Kcyni, Mroczy, Szubina i Więcborka. Grano na zapis maksymalny.

Zwyciężyła para Tomasz Nowak i Piotr Wołowski (Czarni-Zelan Nakło). Drugie miejsce przypadło duetowi Benedykt Mieszczak/Roman Grabowski (Bemix Więcbork). Na trzecim miejscu uplasował się para Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński (Czarni-Zelan Nakło). Dzięki wygranej Wołowski awansował na pozycję współlidera nakielskiego cyklu Grand Prix gdyż wraz z Popczyńskim uzbierali po 45 punktów. Na trzeciej pozycji znajduje się Brzykcy – 42 pkt, a kolejne miejsca zajmują: Włodzimierz Heymann i Marian Zarembski (obaj Tarpan Mrocza), którzy mają po 32 pkt. Dotychczas sklasyfikowano 40 brydżystów.

Wyniki:

1. Tomasz Nowak/Piotr Wołowski - 62.33%
2. Benedykt Mieszczak/Roman Grabowski - 59.39%
3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 58.79%
4. Michał Kaczmarek/Zbigniew Kaczmarek - 55.45%
5. Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński - 54.55%
6. Alfred Nowak/Jan Nowakowski - 53.94%
7. Dariusz Bartoś/Zbigniew Pełka - 52.12%
8. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 51.52%
9. Jerzy Brzeziński/Włodzimierz Heymann - 48.79%
10. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 47.27%
11. Jan Kudła/Marceli Pluciński - 39.70%
12. Mariusz Błażyński/Ireneusz Biniecki - 38.18%
12. Tadeusz Nitka/Jerzy Zarembski - 38.18%.

Oceń artykuł: 115 188

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    zbignief, w dniu 15-03-2015 17:54:53 napisał:

    jest moc powodzenia chłopaki

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Stoły i krzesła - różne wzory i kolory
Usta - powiekszanie
MEBLE PIOTR PASIEKA
Botox i wypełniacze
Nowoczesne zabiegi laserowe
Botox
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)