Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

10 października 2019

Wjechał w płot przydrożnej posesji. 30-latek miał ponad promil alkoholu

fot. archiwum

fot. archiwum

Ponad promil alkoholu miał w organizmie kierowca citroena, który wczoraj w # Wolwarku nie zapanował nad pojazdem i wjechał w płot przydrożnej posesji. 30-latek stracił prawo jazdy, a niebawem czeka go sprawa w sądzie.

Zgłoszenie o tym, że w miejscowości Wolwark auto wjechało w płot przydrożnej posesji, dyżurny policji otrzymał wczoraj (9.10.19) około 21.40. Skierowani na miejsce „patrolowcy” potwierdzili zgłoszenie. Wyjaśniając okoliczności zdarzenia ustalili, że autem kierował 30-letni mieszkaniec Szubina.

Od mężczyzny wyraźnie czuć było alkohol, dlatego został sprawdzony alkomatem. Wynik tego badania dowiódł, że kierowca miał w organizmie ponad promil alkoholu. Mundurowi zatrzymali mu uprawnienia do kierowania pojazdami, wręczyli wezwanie do stawiennictwa w komisariacie i przekazali go pod opiekę znajomej do czasu wytrzeźwienia .

W najbliższych dniach kryminalni przedstawią 30-latkowi zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości. Nie uniknie też kary za spowodowanie zdarzenia drogowego.

Ostateczne decyzje w sprawie podejmę sąd, a zgodnie z kodeksem karnym kierowcy grozi kara do 2 lat pozbawienia wolności, sądowy zakaz prowadzenia pojazdów oraz wysoka grzywna.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (2)

    kojo, w dniu 10-10-2019 16:35:58 napisał:

    Nie on pierwszy i ostatni.w łodzi koło nakla jeden też wjechał w płot i jeszcze rozwalił auto.ale tamten był na większej bani.

    odpowiedz

    • 0 (6)

    Królik, w dniu 10-10-2019 19:37:51 napisał:

    I gdzie jest policja? Nie widzę ich wogole jedynie jak jada sie przejechać i nic wiecej moze czas zacząć Wkoncu działać i patrolowac i kontrolowac auta bo jesli tak ma byc to za chwile dojdzie do tragedii

    odpowiedz

    • 1 (5)

    Do królika, w dniu 10-10-2019 23:06:55 napisał:

    Królik zjedz marchewkę i przestań gwiazdożyć...

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Gabinet / jadalnia / pokój dzienny
Krzesło młodzieżowe
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Kwasy...
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)