Dziś mamy 22 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

22 września 2020

Ukraiński kierowca z cudzą kartą cyfrową. Został ukarany mandatem

fot. Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Bydgoszczy

fot. Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Bydgoszczy

W dniu 17 września br. na krajowej „dziesiątce” w Trzeciewnicy inspektorzy# Inspekcji Transportu Drogowego z Bydgoszczy zatrzymali do rutynowej kontroli pojazd członowy, którym ukraiński przewoźnik wykonywał transport drogowy ładunków z Polski na Ukrainę.

Analiza zapisów tachografu oraz okazanych do kontroli dokumentów wzbudziła podejrzenia inspektora ITD, że kierowca w trakcie realizowanego przewozu drogowego fałszował swój czas pracy. Szofer potwierdził, że część trasy z miejsca zamieszkania na Ukrainie, do polsko- ukraińskiego przejścia granicznego wykonał realizując przewóz drogowy z umieszczona w tachografie cyfrowym kartą należącej do innego kierowcy, w którą „wyposażył” go jego pracodawca.
W związku z powyższym kierowca został ukarany mandatem karnym w wysokości 2000zł, który musiał uiścić na miejscu, a przewoźnik drogowy musiał wpłacić kaucję w wysokości 3000zł na poczet wszczętego w tej sprawie postępowania administracyjnego. Ponadto karta cyfrowa, którą w sposób nieuprawniony posługiwał się kontrolowany kierowca została zatrzymana.

Materiał: Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Bydgoszczy

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble młodzieżowe systemowe
Konstrukcje stalowe
Kasa fiskalna Euro z kopią elektroniczną
1099PLN PROMOCJAPLN
Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Tonery Directions
27PLN
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)