Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

28 kwietnia 2019

Turniej bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Poznaliśmy zwycięzców

fot. MM/MGOKiR

fot. MM/MGOKiR

W Centrum Turystyki Rowerowej w Krukówku zorganizowano powiatowy etap # Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy o Bezpieczeństwie w Ruchu Drogowym. Wzięło w nim udział 7 drużyn z 5 miejscowości.

Turniej organizowany jest corocznie, a biorą w nim udział uczniowie szkół podstawowych z terenu powiatu nakielskiego. Jednym z głównych celów wydarzenia jest popularyzowanie bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Uczestnicy turnieju rywalizowali w dwóch kategoriach wiekowych.

W pierwszym etapie na młodzież czekał test wiedzy z przepisów ruchu drogowego. Kolejnym zadaniem był praktyczny sprawdzian z zakresu udzielania pierwszej pomocy medycznej. Dalsze etapy wymagały od uczestników wykazania się sprawnością fizyczną oraz umiejętnościami jazdy na rowerze na specjalnie przygotowanym torze sprawnościowym oraz „miasteczku ruchu drogowego”.

Każda z drużyn wykazała się wielkim zaangażowaniem. Po podliczeniu wszystkich punktów, komisja konkursowa ogłosiła końcowe wyniki:
Grupa I (młodsza)
1. Szkoła Podstawowa w Mycielewie
2. Zespół Szkolno-Przedszkolny w Potulicach
3. Szkoła Podstawowa w Mroczy

Grupa II (starsza)
1. Szkoła Podstawowa nr 1 w Szubinie
2. Szkoła Podstawowa w Mycielewie
3. Zespół Szkolno-Przedszkolny w Potulicach
4. Szkoła Podstawowa w Witosławiu

Wśród najlepszych zawodników w poszczególnych grupach znaleźli się: Patryk Kręcisz (SP Mycielewo) z grupy młodszej, a także Zuzanna Kubiak i Jakub Spychała (oboje SP nr 1 Szubin) z grupy starszej. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody, a indywidualni zwycięzcy zostali dodatkowo uhonorowani. Uczestnicy brali udział w poszczególnych konkurencjach pod czujnym okiem funkcjonariuszy policji.

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    KoM, w dniu 29-04-2019 14:25:05 napisał:

    Brawo dla Policji -pani Zosi Wrzeszcz-z pasją robi to co robi !

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Konstrukcje stalowe
Pomoc drogowa
MEBLE PIOTR PASIEKA
Zabieg parafinowy
Budowa domu pod klucz
Bon upominkowy
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Narożnik z funkcją spania, możliwość wyboru tkanin
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)