Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

22 maja 2020

Trzy zastępy wezwane do pożaru. Działania trwały ponad półtorej godziny

fot. MM

fot. MM

Kilka zastępów straży pożarnej udało się dzisiaj do pożaru w Sipiorach.

Wezwanie wpłynęło około godz. 13.30. Zapaliła się trawa między nasypem kolejowym a lasem. Na miejsce zadysponowano zastępy z JRG Nakło, OSP Paterek i OSP Sipiory. Działania trwały ponad półtorej godziny, z uwagi na utrudniony dostęp.

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (11) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (2)

    czytelnik, w dniu 22-05-2020 20:42:25 napisał:

    No chyba sama się nie zapaliła.

    odpowiedz

    • 3 (5)

    Darek 1054, w dniu 22-05-2020 20:53:32 napisał:

    Dziwi mnie tylko że pożaru na tych terenach zaczynają się w piątek po południu i kończą w niedzielę wieczorem hmm policji to nie zainteresowało jeszcze ?

    odpowiedz

    • 1 (5)

    Bonifacy , w dniu 23-05-2020 09:00:31 napisał:

    Ciekawe że po przekazaniu nowego auto pewnym strażakom w tych okolicach dziwnym trafem wzrosła liczba pożarów.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (6)

    leśniczy, w dniu 23-05-2020 14:17:07 napisał:

    Założę foto-pułapkę w lesie i pożary się skończą.

    odpowiedz

    • -4 (4)

    Strażak dziewierzewo , w dniu 23-05-2020 17:23:16 napisał:

    No mają nowe auto to trza podpalać żeby wyjeżdżać...

    odpowiedz

    • -1 (3)

    Kamila, w dniu 24-05-2020 20:52:18 napisał:

    Dziewierzewo żyje w zgodzie z jednostką z Sipior więc jestem pewna, że żaden strażak nie pisze tych obraźliwych komentarzy na Sipiory. My się lubimy, szanujemy i niczego sobie nie zazdrościmy. A Ty, który piszesz te złośliwości to nie podpisuj się jako strażak z Dziewierzewa. Trochę odwagi.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Remonty mieszkań
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Usługi transportowe
Nowoczesne zabiegi laserowe
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)