Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

06 kwietnia 2020

Trzy tygodnie Kujawsko-Pomorskiej e-Szkoły. Jutro ostatnie zajęcia przed przerwą

fot. Szymon Zdziebło tarantoga.pl

fot. Szymon Zdziebło tarantoga.pl

Kujawsko-Pomorska e-Szkoła ma już ponad milion wyświetleń na kanale YouTube i #Facebook. Urząd Marszałkowski w Toruniu dziękuje za trzy tygodnie wspólnej nauki. Dziś (6 kwietnia) zaprosiliśmy do udziału w lekcji wychowania fizycznego i rekolekcjach. Wszystkich uczniów zachęcamy także do powtórki materiału w okresie przedświątecznym i obejrzenia lekcji zarchiwizowanych. Z nowym planem lekcji powrócimy 15 kwietnia.

- Osiągnęliśmy rekordową liczbę wyświetleń. To utwierdza nas, że Kujawsko-Pomorska Szkoła Internetowa jest właściwą odpowiedzią na potrzeby uczniów, którzy ze względu na epidemię pozostają w domach. Zachęcam uczniów do udziału w przygotowanych z myślą o nich rekolekcjach, polecam także powtórkę zajęć, które na bieżąco archiwizujemy, dzięki czemu także w okresie świątecznej przerwy uczniowie mogą powrócić do lekcji i powtórzyć materiał – mówi marszałek Piotr Całbecki

Lekcje rejestrujemy i nadajemy na żywo na www.kujawsko-pomorskie.pl; edupolis.pl; YouTube: Kujawsko-Pomorska e-Szkoła, Facebook: Kujawsko-Pomorska e-Szkoła.

Dziś (6 kwietnia) o godzinie 9 odbyły się zajęcia z wychowania fizycznego. Mariusz Krzemiński, którzy poprowadził lekcję wraz z wnuczkiem Dominikiem udowodnił, że o dobrą kondycję można zadbać nie wychodząc z domu. Zachęcamy, by proponowane dziś ćwiczenia powtarzać każdego dnia. Do zabawy zapraszamy całe rodziny.

Tuż po zajęciach wychowania fizycznego rozpoczęliśmy dwugodzinne rekolekcje. Zajęcia prowadzi ksiądz Dawid Wasilewski.

A jutro, we wtorek (7 kwietnia) o godzinie 9 zapraszamy na "zabawy z nauką", podczas których dowiecie się, jakie środki ostrożności należy zachować w sytuacji epidemii oraz jak dbać o własne zdrowie. O godzinie 10 nastąpi kontynuacja rekolekcji.

Od środy (8 kwietnia) rozpoczynamy przerwę świąteczną. Z nowym planem lekcji powrócimy 15 kwietnia. Uczniowie mogą korzystać z zasobów e –Szkoły i powtarzać je w każdej dowolnej chwili.

Materiał: Beata Krzemińska rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble pokojowe
Makijaż ślubny
Opracowujemy Instrukcje bhp
od 50PLN
Meble kuchenne
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Meble łazienkowe
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
Gimnastyka korekcyjna
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)