Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

11 października 2019

Terytorials Mistrzem Polski w Kickboxingu. Wysoki poziom zawodów

fot. por. dr Diana Warchocka

fot. por. dr Diana Warchocka

Szeregowy Patryk Lewandowski na odbywających się # Mistrzostwach Polski Służb Mundurowych w Kickboxingu zdobył złoty medal.

W finale w formule pointfighting szer. Lewandowski Patryk z 8 Kujawsko-Pomorskiej Brygady Obrony Terytorialnej pokonał byłego Mistrza Świata, Vice Mistrza Europy i wielokrotnego medalistę Mistrzostw Polski w Kickboxingu - Mateusza Kubiszyna (reprezentanta Straży Pożarnej).

Wcześniej w półfinale stoczył wyrównany pojedynek z Michałem Borzęckim ze Straży Ochrony Kolei, w którym o zwycięstwie naszego terytorialsa zadecydowała dogrywka.

W Mistrzostwach Polski Służb Mundurowych w Chotowie startowało ponad 200 zawodników z różnych formacji mundurowych.

„Poziom zawodników był bardzo wysoki. Moja wygrana to efekt intensywnych i wyczerpujących treningów. Ciężka praca, zdecydowanie i determinacja to ważne elementy każdego działania. Nigdy nie można się poddawać, trzeba walczyć do samego końca”– komentuje szer. Patryk Lewandowski.

Warto nadmienić, iż tydzień wcześniej szer. Patryk Lewandowski reprezentując swój klub Husaria Bydgoszcz, wygrał Puchar Polski w Brazylijskim Jiu Jitsu.

Jesteśmy dumni z naszych terytorialsów! Gratulujemy!

Obecnie w szeregach WOT służy już ponad 21,7 tys. żołnierzy, w tym ponad 18 tys. żołnierzy OT oraz 3,1 tys. żołnierzy zawodowych.

Misją WOT jest obrona i wspieranie lokalnych społeczności. W czasie pokoju to zadanie realizowane jest m.in. w formie przeciwdziałania i zwalczania skutków klęsk żywiołowych oraz prowadzenia działań ratowniczych w sytuacjach kryzysowych.

W czasie wojny WOT będzie wsparciem wojsk operacyjnych w strefie działań bezpośrednich, a poza nią stanowić będzie siłę wiodącą.

materiał: por. dr Diana Warchocka

Oceń artykuł: 6 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Spray do loków Joanna 300ml
14PLN
Meble kuchenne
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Stoły i krzesła - różne wzory i kolory
Masaż gorącymi kamieniami
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Kalkulatory
od 6,90PLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)