Dziś mamy 24 kwietnia 2024, środa, imieniny obchodzą:
13 października 2014
Przepis na leczo
fot. p. Marika
Składniki:
-5 papryk (różne kolory) -4 pomidory -1 cukinia -kiełbasa wiejska -4 małe lub 3 duże cebule -2 ząbki czosnku słodka -czerwona papryka w proszku, olej, sól, pieprz
Sposób Przygotowania:
Kroimy składniki na leczo: paprykę w podłużne paski, cukinię w połówki talarków, pomidory w kostkę, kiełbasę wiejską Henryk Kania na plasterki, a cebulę na drobno. Szklimy cebulę w rondlu, dodajemy do niej kiełbasę wiejską, a potem paprykę i cukinię. Gotujemy składniki na wolnym ogniu przez ok. 10-15 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pomidory i rozgnieciony czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz czerwoną papryką i dusimy potrawę pod przykryciem przez następne 5 minut. Podajemy z chlebem, ryżem lub jako samodzielne danie. Pozostałe leczo przechowujemy w słoiku lub zamrażamy w plastikowych torebkach.
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!