Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

27 listopada 2019

Pracowita noc strażaków z powiatu. Straty oszacowano na kilkanaście tys. zł

Dzisiejsza noc była pracowita dla strażaków z powiatu nakielskiego. #Na stanowisko kierowania wpłynęły dwa zgłoszenia o pożarach stogów siana. Działania trwały kilka godzin.

Pierwsze zgłoszenie wpłynęło o godzinie 1.53. Zapalił się stóg siana w miejscowości Sierniki (gm. Kcynia). Zadysponowano 4 zastępy: 1 z JRG Szubin, 2 z OSP Kcynia i z OSP Dziewierzewo. Jak poinformował nas kpt. Bartosz Walkowiak - oficer prasowy Komendanta Powiatowego PSP w Nakle, po przybyciu na miejsce strażacy zastali ¼ stogu objętego ogniem. Część udało się uratować. Przy użyciu ładowaczy właściciela stogu i mieszkańca wsi udało się rozgarnąć siano i nie dopuścić do spalenia całego stogu. Straty oszacowano na 6 tys. zł.

Drugie zgłoszenie wpłynęło o godz. 2.45 i dotyczyło pożaru stogu w miejscowości Iwno (gm. Kcynia). Na miejsce zadysponowano 3 zastępy: OSP Łankowice, OSP Sipiory i OSP Paterek. Działania trwały do godz. 8.38. Spłonął cały stóg. Straty oszacowano na 12 tys. zł.

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (14) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (6)

    ciekawski, w dniu 27-11-2019 10:02:26 napisał:

    dziwny bieg okoliczności.

    odpowiedz

    • 6 (6)

    Gt, w dniu 27-11-2019 10:45:01 napisał:

    Przypadek. Nie sądzę

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -13 (15)

    Kaiser, w dniu 27-11-2019 13:29:09 napisał:

    Masakra... Kogo obchodzą jakieś stogi siana albo drobne stłuczki, jakich miliony na świecie??? Jeśli nie macie o czym pisać, to nie piszcie nic, albo dajcie sobie siana-może coś zostało w Iwnie?... Ręce opadają....

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -2 (6)

    ..., w dniu 27-11-2019 14:34:36 napisał:

    10/15 minut i stogu nie ma ;)

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -4 (6)

    Ja, w dniu 27-11-2019 15:34:38 napisał:

    To nie było siano tylko słoma

    odpowiedz

    • 2 (6)

    Lewy, w dniu 27-11-2019 16:53:22 napisał:

    Słoma to wam z butów wystaje

    odpowiedz

    • 4 (4)

    Maja, w dniu 27-11-2019 17:29:16 napisał:

    Te stogi stały od żniw i same się na pewno nie zapaliły,na pewno zostały podpalone .

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Konstrukcje stalowe
Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Meble łazienkowe
Pokój dzienny/ jadalnia
Produkty instax
od 37,90PLN
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Szkolenia p.poż.
od 50PLN
Sprawdzanie świateł
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)