Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

07 maja 2019

Pierwszy punkt na wiosnę. Orzeł Kcynia walczył do ostatnich minut

fot.arch

fot.arch

W 11 kolejce rozgrywek bydgoskiej B – klasy, w grupie IV#, Orzeł Kcynia podejmował na własnym boisku LZS Grochowiska Księże. Walka do ostatnich minut, pozwoliła na zdobycie pierwszego punktu w rundzie wiosennej.

Po bardzo długiej przerwie spowodowanej małą liczbą zespołów występujących w grupie IV, bydgoskiej B – klasy, rozgrywki wznowił Orzeł Kcynia. Początek nie okazał się jednak udany i został zwieńczony porażką 0:2 z Legią Strzelce. W drugim meczu, piłkarze już na własnym boisku podejmowali LZS Grochowiska Księże, a więc rywala, który bije się o podium w końcowej klasyfikacji tego sezonu. W pierwszym meczu między tymi zespołami padł remis, który jednak zweryfikowano później jako walkower dla gospodarzy, w związku z tym, że w kcyńskim zespole zagrał nieuprawniony zawodnik.

Orzeł pałał więc żądzą rewanżu, a po cichu liczono również na komplet punktów. Mecz od samego początku był wyrównany. Między zespołami nie było widać różnicy w tabeli. Pierwsza połowa padła jednak łupem gości, którzy w 27 minucie wyszli na prowadzenie. Przez długi czas utrzymywali korzystny rezultat, a gospodarze bili głową w mur. Przełamanie przyszło w 83 minucie. Ważną bramkę, która jak się później okazało była na wagę zdobycia jednego punktu w tym meczu strzelił Maciej Grześkowiak.

Orzeł Kcynia – LZS Grochowiska Księże 1:1 (0:1)

Bramka: Maciej Grześkowiak 

Oceń artykuł: 0 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (2)

    Wiarus , w dniu 07-05-2019 21:50:08 napisał:

    Grały dwa słabe zespoły i też taka była gra. Szkoda było czasu.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 0 (0)

    xyz, w dniu 09-05-2019 12:38:07 napisał:

    Piłka nożna upadła z momentem zwolnienia trenera Wojtka. Na mecze seniorów już nikt nie przychodzi. Ludzie spójrzcie na trybuny! Wiarus to trener młodzieży który naśmiewa się za plecami i w Internecie z seniorów i władz. Jeden z nielicznych obserwatorów a komentować lubi najbardziej w Kcyni.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Pieczątki Colop
Narożniki
Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Stół rozkładany + 6 krzeseł
Meble kuchenne
Remonty mieszkań
Meble młodzieżowe i dziecięce
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)