Dziś mamy 29 lipca 2021, czwartek, imieniny obchodzą:

30 kwietnia 2021

O zdrowym odżywianiu w przedszkolu. Trwa realizacja projektów

fot. pow.

fot. pow.

W Przedszkolu Miejskim im. Ziemi Pałuckiej w# Kcyni rozpoczęła się realizacja kolejnego projektu Stowarzyszenia Marzenie działającego przy przedszkolu. W ramach projektu pn. „WIEMY, JAK BYĆ ZDROWYM I BEZPIECZNYM” – cykl zajęć o zdrowym odżywianiu, higienie i bezpieczeństwie odbyło się pierwsze z trzech spotkań z panią dietetyk Magdaleną Walkowiak.
W czerwcu odbędzie się także spotkanie z ratownikiem medycznym.
 
Poza zaplanowanymi spotkaniami i pogadankami z projektu zakupiono także materiały i pomoce dydaktyczne, w tym plansze i gry edukacyjne oraz sprzęt dydaktyczny. Projekt dofinansowany jest z budżetu Gminy Kcynia w ramach konkursu ofert nr 3/2021.
 
Materiał: Stowarzyszenie Marzenie
 
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu
 
 

Oceń artykuł: 0 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Pandemia ma też pozytywne strony? Wyniki badania mogą szokować

Czwarta fala zakażeń Covid-19 stoi u drzwi, coraz więcej# państw prośbą i groźbą stara się przekonywać opierających się przed szczepieniami obywateli. Może opór to po części efekt przekonania, że pandemia nie jest taka straszna? W badaniu zrealizowanym dla Rejestru Dłużników BIG InforMonitor co szósty Polak mówi, że nie doświadczył żadnych negatywnych skutków pandemii. Według co czwartej dorosłej osoby pandemia przyniosła tyle samo następstw pozytywnych, co negatywnych, są też nieliczni, którzy dostrzegają więcej plusów sytuacji. Inaczej uważa połowa społeczeństwa.

(czytaj więcej)
0

Martwisz się o swoje dziecko w sieci? Najważniejsza jest rozmowa

Co zrobi rodzic, żeby zapewnić swojemu dziecku# bezpieczeństwo? Odpowiedź jest prosta – wszystko. Tak samo powinno być w internecie. A jak najlepiej ochronić najmłodszych przed zagrożeniami w sieci? Podpowiadamy.

(czytaj więcej)
0

Polacy nie chcą rezygnować z mięsa dla dobra klimatu. Zmiana jest konieczna

Zdaniem ekspertów ograniczenie spożycia mięsa i nabiału to# jedno z kluczowych działań, jakie możemy podjąć, by przeciwdziałać zmianie klimatu. Tymczasem, tylko niewielu z nas byłoby skłonnych do podjęcia takiego kroku w trosce o planetę – pokazują to wyniki najnowszego badania „Zmiana klimatu a produkcja żywności – badanie świadomości mieszkańców Polski” przeprowadzonego przez Upfield.

(czytaj więcej)
0

Ceny w górę, wydatki w dół. Oszczędzamy na przyjemnościach

Z danych GUS wynika, że w porównaniu z# pierwszą połową ub.r. inflacja w pierwszym półroczu 2021 r. wyniosła 3,6 proc. Najbardziej wzrosły koszty transportu, utrzymania mieszkania i łączności czy edukacji. Znacząco zdrożała też oferta restauracji i hoteli oraz rekreacji i kultury. Ceny rosną, ale równolegle ponad 40 proc. Polaków, pod wpływem pandemii, chce ograniczać wydatki. Oszczędzamy głównie na przyjemnościach – książkach, kinie, usługach fryzjerskich czy jedzeniu na mieście. Tylko 3 proc. osób uświadomiło sobie w czasie pandemii, że trzeba korzystać z życia i mniej przejmować się pieniędzmi – wynika z badania dla Rejestru Dłużników BIG InfoMonitor.

(czytaj więcej)