Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

Medal Komisji Edukacji Narodowej. Wyróżnienie dla nauczyciela z Kcyni

fot. pow.

fot. pow.

W dniu 15 października 2019 r. nauczyciel historii w Zespole Szkół Technicznych w Kcyni#– p. Marcin Lisiecki otrzymał z rąk wicewojewody Józefa Ramlau oraz Kujawsko – Pomorskiego Kuratora Oświaty p. Marka Gralika Medal Komisji Edukacji Narodowej.

Medal KEN to polskie odznaczenie resortowe nadawane za szczególne zasługi dla oświaty# i wychowania, w szczególności w zakresie działalności dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej przez Ministra Edukacji Narodowej.

Warto dodać, iż Minister nadaje Medal z własnej inicjatywy albo na wniosek innych organów. Wraz z Medalem wręczana jest jego legitymacja. Szczegółowe zasady nadawania odznaczenia określa Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z 20 września 2000 r. w sprawie szczegółowych zasad nadawania "Medalu Komisji Edukacji Narodowej", trybu przedstawiania wniosków, wzoru medalu, trybu jego wręczania i sposobu noszenia (Dz.U. z 2000 r. nr 99, poz. 1073).

Dyrekcja, Grono Pedagogiczne oraz cała społeczność uczniowska składa serdeczne gratulacje, jednocześnie życząc dalszych sukcesów na niwie oświatowej.


Materiał: K. Kluczyńska / ZST

Autor nie wyraża zgody na komentarze.

Oceń artykuł: 19 17

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)