Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

11 marca 2020

Korespondencyjne Mistrzostwa Polski w Brydżu bez większych niespodzianek

fot. KP

fot. KP

Brydżowy duet z Nakła Tomasz Nowak i Piotr Wołowski zwyciężył w turnieju brydżowym w #Nakle. Turniej był rozegrany w ramach Korespondencyjnych Mistrzostw Polski.

W każdy drugi poniedziałek miesiąca brydżyści w całym kraju rozgrywają turniej, ułożonymi przez sędziego kartami. Dzięki temu można porównać wyniki uzyskane przez poszczególnych brydżystów z Polski oraz gości z zagranicy. Spośród 12 turniejów Korespondencyjnych Mistrzostw Polski, klasyfikowanych jest 8 najlepszych rezultatów. W eliminacjach tych uczestniczy również nakielska sekcja brydża sportowego.

W poniedziałek, 9 marca rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach lutowej eliminacji KMP. Wyniki zaliczane były również do klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2020.

Wystąpiło 10 par z: Nakła, Mroczy, Kcyni, Sicienka i Szubina. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.
W turnieju z dużą przewagą zwyciężyła para Tomasz Nowak i Piotr Wołowski. Na drugim miejscu uplasował się rodzinny team Bogdan Najmrodzki i Juliusz Najmrodzki. Trzecie miejsce zajął duet Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński. Wszystkie te pary reprezentują trzecioligowy klub Eurobac I.

Wyniki uzyskane przez najlepszą nakielską parę dają szanse na zdobycie punktów rankingowych. Po podliczeniu wyników 743 par z 48 sekcji na 50, para Nowak/Wołowski zajmuje 78 miejsce.

Wyniki:
1. Tomasz Nowak/Piotr Wołowski - 61.74%
2. Bogdan Najmrodzki/Juliusz Najmrodzki - 57.58%
3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 54.17%
4. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 51.52%
5. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 50.38%
6. Bartłomiej Pałubicki/Zbigniew Pełka - 49.24%
7. Roman Grabowski/Benedykt Mieszczak - 47.35%
8. Aleksandra Granowska/Włodzimierz Heymann - 43.18%
9. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 42.42%
9. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski – 42.42%.

Oceń artykuł: 7 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Lipoliza injekcyjna
Meble kuchenne
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Sypialnia - jasny dekor i ryflowane uchwyty
Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)