Dziś mamy 22 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

20 września 2020

Jesienna Wystawa Ogrodnicza przyciągnęła licznych zwiedzających

fot. MAG

fot. MAG

W niedzielę 20 września wielu mieszkańców powiatu nakielskiego i pewnie nie tylko powiatu #udało się do Minikowa, gdzie o godz. 10.00 rozpoczęła się Jesienna Wystawa Ogrodnicza i promocja karpia nakielskiego.

Impreza bvyła okazją do degustacji i zakupu produktów i potraw lokalnych wykonanych przez KGW i drobnych wytwórców. Odbywała się bezpośrednia sprzedaż karpia nakielskiego ze stawów ślesińskich. Tradycyjnie można było zakupić liczne rośliny. Nie zabrakło wystawy twórczości ludowej. Atrakcją dla dzieci bła możliwość bliskiego spotkania ze zwierzętami takimi jak alpaki, czy króliki. Wystawie towarzyszył piknik lotniczy.

Pogoda dopisała, więc do Minikowa zjechało mnóstwo osób. W związku z dużym ruchem, trzeba się było liczyć z utrudnieniami na drodze krajowej nr 10. 

Oceń artykuł: 11 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (8) Zgłoś naruszenie zasad

    • -2 (14)

    jaro, w dniu 20-09-2020 18:10:00 napisał:

    a gdzie jest ten karp nakielski?bo na zdjęciach jest tylko motłoch nakielski

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (12)

    Ona, w dniu 20-09-2020 21:58:21 napisał:

    A maseczki to gdzie??? Grzecznie pytam...

    odpowiedz

    • 1 (9)

    Nakielanka, w dniu 21-09-2020 09:22:51 napisał:

    Koronawirus a oni taka impreze organizuja... byscie sie ludzie troche zastanowili...

    odpowiedz

    • 1 (7)

    waw, w dniu 21-09-2020 10:47:06 napisał:

    Aż chce się spytać tych bez masek "A kogo ty dziś zaraziłeś?"

    odpowiedz

    • 1 (3)

    Www, w dniu 21-09-2020 15:29:22 napisał:

    Maska maskę goni czyli brak ich. A potem pretensje bo się zarazili biedaki!!!

    odpowiedz

    • 1 (7)

    mądry, w dniu 21-09-2020 16:47:12 napisał:

    nie ma masek bo jest koronaściema

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Drobne naprawy
Kanapa
Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Żel UV 5ml
7,50PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)