Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

16 października 2019

Grand Prix w w Brydżu Sportowym. Najmrodzki i Rdesiński na czele

fot. KP

fot. KP

Para Bogdan Najmrodzki i Jan Rdesiński zwyciężyła w turnieju # brydżowym w Nakle.

W każdy drugi poniedziałek miesiąca brydżyści w całym kraju rozgrywają turniej, ułożonymi przez sędziego kartami. Dzięki temu można porównać wyniki uzyskane przez poszczególnych brydżystów z Polski oraz gości z zagranicy.

Spośród 12 turniejów Korespondencyjnych Mistrzostw Polski, klasyfikowanych jest 8 najlepszych rezultatów. W eliminacjach tych uczestniczy również nakielska sekcja brydża sportowego.

W poniedziałek, 14 października rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach październikowej eliminacji KMP. Wyniki zaliczane były również do klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2019.

Wystąpiło 11 par z: Nakła, Grudziądza, Mroczy, Kcyni, Sicienka i Więcborka. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

W turnieju zwyciężyła para Bogdan Najmrodzki i Jan Rdesiński (obaj Eurobac 1). Na drugim miejscu uplasował się mikst Aleksandra Granowska i Alfred Nowak (oboje Eurobac 1). Trzecie miejsce przypadło parze: Roman Grabowski i Benedykt Mieszczak (Grom-Bemix Więcbork).

Teoretycznie wyniki uzyskane przez dwie najlepsze pary dawał im realne szanse na zdobycie punktów rankingowych. Po podliczeniu wyników 705 par (48 z 54 ośrodków) mikst Granowska i Nowak zajmuje 36 miejsce, a duet Najmrodzki i Rdesiński jest dopiero na 65 pozycji. Natomiast para Brzykcy i Popczyński jest na 74 miejscu. Punkty uzyskuje 55 najlepszych par.

Wyniki:
1. Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński - 62.92%
2. Aleksandra Granowska/Alfred Nowak - 61.67%
3. Roman Grabowski/Benedykt Mieszczak - 55.83%
4. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 53.94%
5. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 52.42%
6. Tomasz Nowak/Piotr Wołowski - 51.29%
7. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 50.15%
8. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 49.02%
9. Alina Majchrzak/Bogdan Kowalczyk - 42.95%
10. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 41.82%
11. Tadeusz Nitka/Marceli Pluciński – 38.41%.

Oceń artykuł: 9 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Wosk nabłyszczający Joanna 130ml
9,50PLN
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Przewóz krajowy
Jadalnia / pokój dzienny
Kasa fiskalna Novitus NANO E
1290 nettoPLN
Budowa hal
Kasa fiskalna Sharp
1844PLN PROMOCJAPLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)