Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

22 stycznia 2019

Grand Prix Nakła w brydżu sportowym. Heymann i Wołowski górą

fot. KP

fot. KP

Para brydżowa Włodzimierz Heymann i Piotr Wołowski (Czarni Eurobac) z niewielką przewagą# zwyciężyła w nakielskim turnieju brydżowym.

W poniedziałek, 21 stycznia rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego. Wyniki zaliczane były również do klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2019. Wystąpiło 10 par z: Nakła, Kcyni, Mroczy, Rościmina, Sicienka. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

Zwyciężyła para Czarni Eurobac Nakło: Włodzimierz Heymann (Mrocza) i Piotr Wołowski (Nakło). Pozostałe miejsca na podium również zajęli reprezentanci Czarnych. Druga lokata przypadała mikstowi Aleksandra Granowska i Alfred Nowak. Trzecie miejsce zajęli Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński.

Wyniki:

1. Piotr Wołowski/Włodzimierz Heymann – 61.57%

2. Aleksandra Granowska/Alfred Nowak - 60.19%

3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 58.80%

4. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 50.93%

5. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 50.46%

6. Jerzy Brzeziński/Bartłomiej Pałubicki - 47.22%

6. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 47.22%

8. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 43.98%

9. Ludwik Pazderski/Antoni Wilkowski - 42.13%

10. Tadeusz Nitka/Marceli Pluciński - 37.50%

Oceń artykuł: 13 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Filo, w dniu 23-01-2019 09:17:28 napisał:

    Okazuje się ,że zakup Heymanna przez Czarnych Nakło był trafioną inwestycją Tym bardziej ,że Włodek-z dobrego serca-zgodził się grać za grosze. Jest teraz podporą ligowej drużyny a grając z nim Piotr wreszcie wygrał jakiś turniej.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Czytniki kodów kreskowych
Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
Meble kuchenne
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Botox
Opracowujemy Instrukcje bhp
od 50PLN
Narożniki
Fotokubek z kolorowym wnętrzem
24,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)