Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

01 lipca 2019

Cykl imprez sportowych. Przeprowadzono zawody strzeleckie

fot. pow.

fot. pow.

W miniony weekend na terenie strzelnicy Mundurowego Klubu Strzeleckiego w # Kowalewku zostały przeprowadzone zawody strzeleckie w konkurencjach pistolet centralnego zapłonu dystans 25 m, karabin centralnego zapłonu dystans 100 m, strzelba dynamiczna „speed steel” oraz strzelanie wielobroniowe dynamiczne 3GUN.

Kierownik strzelnicy wraz z instruktorami przywitał wszystkich uczestników zawodów oraz życzył samych sukcesów w duchu sportowej rywalizacji. Zawody strzeleckie na strzelnicy w Kowalewku wpisały się już na stałe w cykl imprez sportowych, których celem jest między innymi oddanie hołdu żołnierzom 27. Wołyńskiej Dywizji Piechoty Armii Krajowej oraz popularyzacja sportu w tym sportu strzeleckiego, postaw patriotycznych, promowane walorów rekreacyjno sportowo przyrodniczych regionu. 

Zawody zgromadziły kilkudziesięciu strzelców,  którzy zaciekle, lecz w sportowym duchu rywalizowali ze sobą. W ostateczności najlepszymi okazali się:

Karabin centralnego zapłonu:
1. miejsce Jasiński Jacek
2. miejsce Kaczmarek Mariusz
3. miejsce Szutkowski Grzegorz

Pistolet centralny zapłon 9 mm:
1. miejsce Kuśmierek Przemysław
2. miejsce Kaczmarek Patryk
3. miejsce Nożewnik Arkadiusz

Strzelba gładkolufowa dynamiczna:
1. miejsce Kryszak Marcin
2. miejsce Karczewski Andrzej
3. miejsce Kuśnierek Przemysław

Strzelanie wielobroniowe dynamiczne 3GUN:
1. miejsce Kryszak Marcin
2. miejsce Karczewski Andrzej
3. miejsce Jasiński Jacek

Na zakończenie wręczono pamiątkowe dyplomy oraz puchary. Organizator zapewnił dla wszystkich uczestników słodki poczęstunek w postaci domowych wypieków, tradycyjnie również nie zabrakło również  z ogniska.

Zapraszamy na kolejne zawody na strzelnicę w Kowalewku, zachęcamy wszystkich do udziału w nich.

materiał: JRS Kowalewko

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Drobne naprawy
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Kalkulatory
od 6,90PLN
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Szczotki do włosów tytanowe Termix
Sprawdzanie zawieszenia pojazdu
Meblościanka z oferty firmy FADOME
Budowa domu pod klucz
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)